شخصیت “میانجی”
شخصیتهای میانجی آرمانگرایانی واقعی هستند، همیشه به دنبال نشانههایی از خوبی در حتی بدترین افراد و حوادث میگردند و در جستجوی راههایی برای بهتر کردن اوضاع هستند. ممکن است میانجیگران را افرادی آرام، کمحرف یا حتی خجالتی تصور کرد، اما شعلهای درونی و شور و شوقی دارند که واقعاً میتواند بدرخشد. گونه شخصیتی میانجی فقط ۴% جمعیت را تشکیل میدهد و متأسفانه خطر بروز سوءتفاهم برای آنها بالا است – اما وقتی افراد همفکر خود را پیدا میکنند تا وقتشان را با آنها بگذرانند، هماهنگی که احساس میکنند سرچشمه شادی و الهامبخشی است.
میانجیگران براساس اصول خود عمل میکنند تا منطق، هیجان، یا عملی بودن مسائل. آنها در هنگام تصمیمگیری برای حرکت رو به جلو، در پی افتخار، زیبایی، اخلاق و فضیلت هستند – میانجیگران به واسطه خلوص نیت خود هدایت میشوند نه پاداش و مجازات. افراد دارای گونه شخصیتی میانجی بهدرستی به این کیفیت افتخار میکنند، اما همه افراد محرک پشتوانه این احساسات را درک نمیکنند و این امر میتواند به انزوا منجر شود.
هر چیزی که طلا باشد برق نمیزند؛ همه کسانی که سرگردان هستند گم نشدهاند؛ چیزهای قدیمی که نیرومند باشند از ریخت نمیافتند؛ یخبندان به ریشههای عمیق نمیرسد.
J. R. R. Tolkien
ما میدانیم چه کسانی هستیم، اما نمیدانیم ممکن است چه کسانی باشیم این ویژگیها در بهترین حالت خود افراد دارای گونه شخصیتی میانجی را قادر به برقراری ارتباط عمیق با دیگران، صحبت کردن بهسادگی با زبان استعاره و مثل، و درک و ایجاد نمادهایی برای در میان گذاشتن ایدههای خود میسازد. میزان قوت این سبک ارتباطی شهودی تا سطح آثار هنری است و به همین دلیل جای تعجب نیست که بسیاری از میانجیگران معروف شاعر، نویسنده و بازیگر بودهاند. درک خود و جایگاه خود در جهان برای شخصیت میانجی مهم است، و آنها این ایدهها را با غرق کردن خود در کارشان بررسی میکنند.
میانجیگران استعدادی برای ابراز خویش، آشکار کردن زیبایی و اسرار خود از طریق استعارهها و شخصیتهای داستانی دارند. توانایی زبانی میانجیگران در حد زبان مادریشان متوقف نمیماند – آنها در هنگام آموختن زبان دوم (یا سوم!) نیز مستعد تلقی میشوند. استعداد میانجیگران در برقراری ارتباط به میل آنها برای هماهنگی نیز یاری میرساند و به این شخصیتها کمک میکند وقتی مسیر خود را پیدا کردند رو به جلو حرکت کنند.
به حرف تعداد زیادی از مردم گوش بده، اما با تعداد اندکی صحبت کن
میانجیگران بر خلاف گونههای شخصیتی اجتماعیتر توجه خود را تنها به چند نفر و کاری ارزشمند معطوف میکنند – زیرا اگر به مسائل زیادی توجه نشان دهند، انرژی خود را از دست میدهند و حتی در جهانی مبتلا به این همه بدی که نمیتوانند آن را از میان ببرند دچار افسردگی میشوند. چنین منظرهای برای دوستان میانجیگران غمانگیز است چرا که آنها به روی شاداب این افراد وابسته هستند.
اگر میانجیگران خوب مراقب نباشند ممکن است در حین این تلاش نسبت به خود بیتوجه شوند و از رسیدگی به نیازهای روزانه زندگی غفلت نمایند. میانجیگران اغلب به تفکر عمیق میپردازند و از تأمل ذهنی و فلسفی بیش از هر گونه شخصیتی دیگری لذت میبرند. اگر شخصیتهای میانجی کنترل نشوند ممکن است کمکم تماس خود را از دست بدهند و به “گوشهنشینی” روی بیاورند و بازگرداندن آنها به جهان واقعی مستلزم صرف انرژی زیاد از طرف دوستان یا شریک زندگی آنها خواهد بود.
خوشبختانه، محبت، خلاقیت، نوعدوستی و آرمانگرایی میانجیگران همیشه مانند گل در فصل بهار دوباره باز خواهد گشت، و به خودشان و کسانی که آنها را دوست دارند نه منطق و سود، بلکه نوعی جهانبینی اعطا میکند که هر کجا که بروند الهامبخش شفقت، مهربانی و زیبایی است.
کلیات
تیپ INFP آرام، راحت و تأییدکننده است. او مطابق ارزشهای درونی خود کار میکند، به روی ایدههای نو گشوده است اما اگر یکی از ارزشهای اصلی او رعایت نشود ناراحت میشود. داشتن تعصب و تعهد نسبت به آنچه به آن اعتقاد دارد بسیار ضروری است. او زندگی درونی قدرتمند و احساسات پیچیدهای دارد. گاه درک کردن این تیپ دشوار است زیرا احساساتش اغلب درونی است از این رو نکات مهم خود را با افراد کمی در میان میگذارد. در محل کار، از مقررات، نظم، رویه، برنامه و سر وقت بودن خوشش نمیآید. او نیازی به این ندارد که ارزشهای خود را به دیگران تحمیل کند. او ترجیح میدهد که با آرامی نظرات خود را با دیگران در میان بگذارد و آنها را متقاعد سازد.
محل کار
تیپ INFP از مقررات، نظم، رویه، برنامه و سر وقت بودن خوشش نمیآید. او نیازی به این ندارد که ارزشهای خود را به دیگران تحمیل کند. او ترجیح میدهد که به آرامی نظراتش را با دیگران در میان بگذارد و آنها را متقاعد سازد. اغلب موفق و مصمّم است و به روشی آرام برنامههای خود را دنبال میکند. اگر با گروهی باشد میتواند رهبری آنها را بدست بگیرد. در شرایط رقابتی ممکن است با مشکلاتی روبهرو شود. به استقلال و خود مختاری بها میدهد. از قطع شدن حواس خود خوشش نمیآید. دوست دارد هر کاری را که میکند به نحو احسن انجام بدهد. او میتواند صبورانه کارهای سنجیده را انجام دهد. میخواهد به خاطر کارش مورد تشویق و تحسین قرار بگیرد. خودش را با معیارهای سطح بالا مقایسه میکند. از جوانب مختلف به مسائل نگاه میکند و ممکن است گاهی قاطعیت لازم را نداشته باشد زیرا نمیداند برای او چه چیزی اهمیت دارد. اگر نتواند هدفهای خود را تحقق ببخشد ممکن است مأیوس و دلسرد شود.
ارتباط با دیگران
تیپ INFP به اصالت و عمق روابط بها میدهد. او وفادار و صمیمی است، نسبت به دوستان و افراد خانواده خود متعهد است. محتاط و ملاحظهکار بوده و با گروههای کوچکتر به راحتی بیشتری کنار میآید. میتواند سرگرمکننده باشد. از این توانایی برخوردار است که از دیگران مراقبت و آنها را تشویق و تأیید کند. از کسانی که صرف وقت کنند تا رؤیاها، اهداف و الهامات آنها را درک کنند تشکر و قدردانی میکند. اغلب به این دلیل که هم میخواهد در خلوت با خود باشد و هم علاقمند به معاشرت با دیگران است، در تعارض میشوند. به دیگران علاقمند و پر توجه است، اما در مواقعی بیتفاوت به نظر میرسد. یا در جریان کمک به دیگران غرق میشوند یا در بحر تحقق بخشیدن به رؤیاهای خود فرو میروند. اغلب تصمیم نهایی خود را با دیگران در میان میگذارد. میتواند نسبت به محیط خود حساس باشد، صداهای بلند را دوست ندارد زیرا حواسش را پرت میکند. شریکی را برای خود میخواهد که با ارزشها و هدفهای او سهیم باشد. در متعهد شدن محتاط عمل میکند اما وقتی متعهد شد، تعهدش بلند مدت و پر دوام است.
اوقات فراغت
تیپ INFP ترجیح میدهد اوقات خود را به تنهایی صرف کند. در ضمن دوست دارد با دوستان نزدیک خود به موزه، سینما و یا به دامان طبیعت برود. از یاد گرفتن مطالب جدید لذت میبرد. این تیپ به درک معانی زندگی علاقمند است. پیشنهادهای توسعه فردی برای یک INFP
وقت بیش از اندازه صرف بررسی امکانات و احتمالات نکنید. به عمل و اقدام هم توجه داشته باشید. راهی پیدا کنید تا به ایدهآلهای خود امکان ابراز بدهید. ارزشها، پندارهها و عواطف خود را با نزدیکانتان در میان بگذارید. ریسک کنید، خودتان و کارتان را به جهان عرضه نمایید. به نیازها و خواستههای دیگران به بهای بیتوجهی به خواستهها و نیازهای خود توجه نکنید. بیاموزید که حد مرزی در نظر بگیرید. بیاموزید که در مواقعی نه بگویید. از مسامحه کردن اجتناب کنید. به ضربالاجلها توجه داشته باشید. به تعهدات خود عمل کنید. مراقب کمالطلبی باشید. به جای اینکه تنها به منابع خود اتکاء کنید از دیگران هم کمک بگیرید. وقتی مسئلهای دارید از یکی از دوستان خود بخواهید به حرفهای شما گوش بدهد اما تا وقتی حرفتان را تمام نکردهاید راهنمایی نکند. از کسانی که به آنها اعتماد دارید تقاضای کمک کنید. از انتظارات و توقعات بیجا دست بکشید. وقتی تعارض بروز میکند، اعتراض خود را بیان کنید. اگر مخالفتهای خود را روی هم انباشت کنید روزی میرسد که منفجر شود. به دیگران توصیه و آرامش بدهید. به ارزشهای خود بها بدهید و بر اساس آنها تصمیمگیری کنید. به نقاط قوت خود و از جمله به آرمان گرایی، همدلی، خلاقیت، حساسیت، فکر کردن، محبت کردن، ناب بودن، سازگاری و کنجکاوی خود بهای لازم را بدهید.